Almanya'da ev bulmanın yolları, nelere dikkat etmek gerekir?
Bu yazı dizisinde Almanya hakkında bilmeniz gereken genel bilgileri sizler için derledik. İlk olarak ülkenin yönetim şeklini, siyasal yapısını, hükümetin ve meclisin güncel durumunu ve eyalet sistemini anlatıyoruz.
Almanya'ya hemşire olarak gitmek icin izlemeniz gereken yol haritası burada.
Almanya'da denkliğini alıp, iş bulduğumuz fizyoterapist arkadaşımız Yasemin bize yeni ülkesindeki mesleğini ve çalışma şartlarını anlatıyor.
Almanya'da denkliğini alıp, iş bulduğumuz fizyoterapist arkadaşımız Yasemin bize yeni ülkesindeki mesleğini ve çalışma şartlarını anlatıyor.
Türkiye ve Almanya'da fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünde alınan eğitimdeki farklar neler? Merak ettiginiz her şey bu yazıda!
Almanca öğrenmek istiyorsunuz ve sürekli karşınıza çıkan A1, B1 gibi seviyelerin tam olarak ne anlama geldiğini, size getireceği yetkinlik seviyesini mi merak ediyorsunuz? Öyleyse buyurun buraya!
Yazı dizimizin ilk kısmında sizlere Almanca ögrenmek ile ilgili birkaç dostane tavsiyede bulunmuştuk. Haydi gelin kaldığımız yerden devam edelim!
Almanya sosyal standart ve imkanları bakımından uzun yıllardır olduğu gibi bizler için yine göç edip, yaşanılacak ülkeler listesinin başında yer alıyor. Almanya ile aramızdaki en göz korkutucu engel ise tabii ki dil! Peki Almanca gerçekten çok mu zor? Öğrenme süreci nasıl olmalı? Şimdi gelin beraber bu konuya göz atalım!
Bu yazımızda sizlerden tarafımıza en çok gelen soruya yer vermek istiyoruz. Hizmetler neden ücretsiz? Bu devirde ücretsiz bir şey mi kaldi? Bu nasıl mümkün olabiliyor?
Almanya'da diş hekimi olarak çalışmak için neler gerekli, iki ülke arasındaki farklar neler? Bu soruları Almanya'ya göç etmiş bir diş hekimi sizin için yanıtlıyor.
Mandy-Clarissa Almanya’da hemşirelik eğitimi aldı. Bu röportajda hemşirelik mesleğinde çalışmanın nasıl bir şey olduğunu bizlerle paylaşıyor.
Almanya’daki doktorluk dil sınavı Fachsprachprüfüng “FSP” yi anlatıyoruz.
Doktorluk mesleğinizi Almanya'da yapmak mı istiyorsunuz? Nereden, nasıl başlamalı, dil seviyeniz ne olmalı, Almanya'da denklik ve uzmanlık nasıl alınır gibi sorularınızın cevabı bu yazımızda.
Bin bir emekle elde etmiş olduğunuz doktorluk mesleğinizi yurtdışında yapmak bir hayal olmaktan çok daha yakın. Almanya’da doktor olarak çalışabilmeniz için gereken tüm şartları bu yazımızda sizler için kaleme aldık.
On bir yıldır Alzenau'daki muayenehanesinde serbest fizyoterapist olarak çalışan Christine Nissen ile yapılan röportajda, fizyoterapistlik mesleğini ve günlük işlerin nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz.
Teorik olarak, Almanya’da gelir vergisi ödeyen herkes vergi iadesi alabilir. Peki vergi iadesi alabilmek icin neler yapmak gerekir?
Almanya’daki vergi sistemi adalet ve eşitlik ilkeleri üzerine kurulmuş, “artan oranlı” bir gelir vergisi sistemidir. Peki nasıldır bu oranlar, gelin inceleyelim!
Almanya’da toplumda gelir dağılımının daha adaletli olmasını sağlamak ve aile kurmaya teşvik etmek amacıyla 6 farklı vergi sınıfı vardır.
Almanya'ya taşınmadan önce mutlaka bilgi sahibi olmanız gereken bir konu olan vergi sistemini ayrıntılarıyla bu yazıda ele aldık.
İstatiksel verilere ve tahminlere göre Almanya'daki sağlık sisteminde halihazırda var olan nitelikli personel açığı 10 yıldan kısa bir süre içinde katlanarak artabilir.
Almanya'ya yerleştikten sonra katılmanız gereken entegrasyon kursları hakkında bilmeniz gerekenleri bu yazıda bulabilirsiniz. Haydi başlayalım!
Nitelikli mesleki eğitim veya Almanya dışında bir derece tamamladınız mı? O halde Almanya'da kalifiye çalışan olarak, almış olduğunuz eğitime uygun bir iş bulmak için Ulusal D Tipi Vize ve oturma izni alabilirsiniz.
Almanya'daki ebeveynlik iznini kimler kullanabilir, süresi ne kadardır ve ne zaman kullanabilirsiniz? İzin sırasında maaş alır mısınız? Tüm bu soruların cevabı yazımızda.
Almanya ve diğer AB ülkelerinde çalışmanıza izin veren vize türü olan EU Blue Card nedir, kimler alabilir, avantajları nelerdir, ne kadar geçerlidir?